Jäskärl

wpid-20141210-121833.jpgInte mycket att orda just om jäskärlet. Från början kör vi med en 30l plasttunna från humle.se som kommer att ha en tappkran monterad längst ner. Detta för att enkelt kunna ta prover under jäsningen utan att öppna locket. Kranen kommer att installeras till bryggning två. Den fanns inte i lager när vi gjorde beställningen.

Som vattenlås använder vi oss av en flaska med Star San samt en PVC-slang med en liten plastadapter som passar i det vanliga hålet för jäsrör.
Drömmen här är ju att kunna byta ut denna mot ett koniskt jäskärl i rostfritt framöver. Men det kostar både mycket pengar och tar mer plats än vad jag har just nu. Men det finns många fördelar med koniskt jäskärl så vi får väl se hur det blir framöver.

2 svar på ”Jäskärl

 1. Hej! Trevlig hemsida med mycket bra information! Vad är det för plastadapter ni har som passar i hålet för jäsrör? Är på jakt efter något sådant själv att använda till blow off-slang.

  Mvh, Joel.

  • Hej och tack. Nej denna sida uppdateras inte alls men lite info finns ju om man letar i arkiven…
   Vi gör 3/8″ John Guest stam (hane) som passar i hålet för jäsrör. Sen kör vi hård slang och en till JG-vinkel. Går ju köra JG till vanlig nippel om man vill köra med slang.
   På sociala medier så är vi mest aktiva på Instagram, men även nåt sporadiskt inlägg på vår facebooksida. Kika gärna in där också. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.