BK – Boil Kettle – Kokkärl

IMG_6758En 36l Patina kastrull från humle.se är vårt nuvarande kokkärl. Detta är utrustat med ett 2200W värmeelement från PECO Services. Billig och stabil med bra genomföring och packningar. För att skynda på kokningen ytterligare så står kokkärlet på en 2000W induktionshäll från Kjell & Company.
Tappkranen är  en 1/2″ delbar kulventil köpt från Alixpress. Delbar eftersom man vill kunna ta isär den för att göra ännu mer noggrann rengöring efter bryggning.

Samma typ av tempsensor kommer att vara monterad i kokkärlet som HLT ochh MLT, kopplad till en PID med möjlighet till manuell styrning. Detta för att kunna styra effekten på värmeelementet när man väl vill ha ett lagomt rullande kok.
Framöver kan det tänkas bli en recirkuleringsport även här för att kunna köra whirlpool. Men då behövs en rejäl pump.

2 svar på ”BK – Boil Kettle – Kokkärl

  1. Hej,
    Jag är inne på samma spår som dig med 36l patina gryta och samma värmelement, men min fråga är går det verkligen bra att rengöra elementet?
    Eller måste du montera ur det ur grytan för att kunna göra rent det ordentligt?

    • Inte helenkelt att rengöra, men det funkar. Använde svamp och diskborste. Svårt att komma åt precis överallt och det har ju en tendens att bli en liten beläggning efter ett par bryggningar. Nu har vi ju gått ifrån denna lösning och uppgraderat. Använder ju inte denna blogg längre. Nu är det mest Instagram eller Facebook. Där kan du se lösningarna för de nya elementen. Löstagbara med Triclamp-fästen. Sök upp oss där så kan du se mer ingående.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.