Whalecastle IPA hamnar på 8.2%

IMG_7950Jag gjorde en liten mätning av vår valborgs-öl som vi bryggde, och den har nu jäst ner till FG 1.010. Riktigt bra utjäsning alltså. Detta innebär att vi har en alkoholstyrka på 8.2% ABV. Starkaste ölen hittills alltså. Lite beskedligare kommer vår femte lilla sats att bli om den jäser ner ända till 1.010 också. Då hamnar den på folkölsstyrka på 3.3% ABV. Den kommer att hamna på partyfat och bli vår nästa bryggdagsöl.

Nu blir det torrhumling av båda dess öl samt kallkrash och förhoppningsvis har vi fått tag i nåt mer Cornelius-fat innan dess också. Third Brew har helt ok med kolsyra nu och skall bara kylas innan det är dags att prova den helt färdiga produkten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.