Refractometer från eBay

IMG_7946
Det dök upp en refractometer från eBay här om dagen. Den känns helt ok och jag gjorde ett litet snabbtest med lite sockervatten. Klar och tydlig skala. Den kommer garanterat att vara till hjälp att mäta SG under mäskning. 612015010_tpSlutgiltigt OG kommer nog hydrometern få stå för ändå tills vidare. Iaf till man vet hur exakt refractometern är. Skönt att slippa vänta på att hela mätglaset skall sjunka i temperatur så att mätningen skall bli korrekt. Med ett par droppar så går det ju på en gång…

Har inte hunnit kalibrera den än, men den skall iaf vara ställbar, så det bör ju inte vara några problem att få någorlunda mätvärden. Märks det att jag inte har så stor tro på billiga ebay-prylar? 😉  Fast ändå är det ju väldigt ofta man blir förvånad över hur bra dessa billiga kinaprylar faktiskt funkar. Men det är klart, man får ju inte räkna med allt för bra support, kommunikation eller garanti från säljaren. 😉

I övrigt så har det inte blivit så många stunder i garaget på siståne. Har lite problem med att få tätt för kulventilen när jag skulle installera dip-tuben i kokkärlet. Gäng-röret är för kort så det blir svårt att få dit bricka, o-ring och allt samtidigt som kopplingen för dip-tuben. Fattar inte att det skall vara så svårt att hitta gängade rör som inte kostar massor som bara är några millimieter längre än de jag hittat.

1 svar på ”Refractometer från eBay

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.