Spiralkylare

IMG_5545Kylningen av den kokade vörten var något som jag funderade en hel del över. Mycket av det jag läste på nätet var att göra en egen spiralkylare eller en motflödeskylare. Såg inte alls speciellt svårt ut, vilket det säkert inte var heller. Men när jag såg vad materialet skulle kosta så kändes det väldigt dyrt. Funderade på plattvärmeväxlare, men även om de är klart mer praktiska i storlek så är de ännu dyrare, samt kräver komplettering av pump och lite annat. Då hittade jag en affär i USA som sålde just sådana här spiralkylare i koppar med överkomligt pris. Smidig beställning eftersom de sålde via EBay, så några klick senare så var även kylaren på väg.

2 svar på ”Spiralkylare

  1. Hej! ska precis till att köpa spiralkylare, funkade den där bra? och kan du ge länk på den till ebay?
    tack på förhand

    • Ja den funkade kanonbra. 25l kokande till pitchtemperatur på ca 10min. Link Denna köpte vi iaf. Totalt med frakt tror jag att det blev just under 900kr. Lite dyrare nu, men det beror väl till stor del på dollarkursen. Hur som helst så gick det oerhört snabbt att få den. Man är ju van 1-2mån från ebay eftersom det är så mycket kinaprylar man beställt. Denna gick på en vecka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.