Kylspiralen levererad

IMG_5683

När man kokat vörten klart, vilket i vårt fall är efter 60 minuter, så är det viktigt att kyla ner vörten till jäs-tenperatur. Det finns många sätt att åstadkomma det. Fylla vasken med isvatten och ställa kastrullen där samtudigt som man låter vatten rinna funkar säkert när man gör 5l. Vid 25l så känns det opraktiskt. Idag fick vi levererat den spiralkylare som jag beställde. 50 fot kopparrör lindat i en spiral som man sänker ned i den varma vörten. Sen spolar man kallt vatten genom spiralen som då kyler vörten tills den kommit ner till lämplig temperatur. Ska bli spännande att se hur bra den funkar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.