Försök till ölräddning.

IMG_6982Försökte rädda lite av det som blev fel vid tappningen igår. Ca 1,5l åkte med i tappningshinken innan jag avbröt pga att häverten (som saknar skyddshätta längst ner) åkte ner i bottensatsen och drog med sig en sörja så att det såg ut som en kaffe latte i kärlet. Tog första bästa kärl och hällde över allt i, vilket blev vår 2l e-kolv som stod i närheten. Tänkte att jag iaf kunde göra nån provsmakning av det. Stoppade in det i kylen och rätt snabbt så hade det skiktat sig hyfsat fint. Så, jag letade helt enkelt upp en 1l flaska med bygelkork som jag rengjorde, i med socker, och sen hällde jag försiktigt över så mycket jag kunde utan att få med mig bottensatsen. Vi får väl se. Desinficeringskedjan är ju bruten på flera ställen med denna liter men jag tycker ju att det iaf finns en chans att den inte ska ha blivit kontaminerad.  Jag ger det en chans. Isf slutade mängden på 15,5l totalt. Ingen imponerande mängd direkt, men det var ju inte heller tanken från början när jag skrev receptet. Möjligtvis att jag inte hade räknat med tillräckligt bortfall av bottensats och annat svinn. Och sen blev ju dessutom ölen lite starkare än tänkt från början. Det är svårt att ta allt i beräkning när man knappt vet vad man pysslar med. 😉

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.