Kallkrasch Black Widow

IMG_8673 I Fredags åkte tempen ner till noll för Black Widow, våran Imperial Stout, eftersom det är dags att kallkrascha. Har haft ett värde på SG 1.030 stadigt nu i över en vecka så jäsningen har avstannat. Skakade även kärlet innan samt höjde temperaturen för att se om jäsningen skulle komma igång, men icket. Ett högre FG än vad vi hade räknat med, men eftersom provsmakningen visade att det smakade riktigt bra så vill jag inte laborera mer. Tanken var att fortsätta jäsningen lite genom att tillsätta jästen WLP 099, men efter att ha bett och råd på nätet samt övervägande om smaken så väljer jag att inte göra det. En slutlig ABV på 10.2% räcker gott. Det roliga är också att proven jag tagit inte alls smakar spritigt eller några andra felsmaker.  Man känner absolut att det är högre alkoholhalt på den, men den smakar bra redan nu utan kolsyra. Känns riktigt lovande. Framför allt för att vara våran första stout över huvud teget.
$_12I Veckan skall den förhoppningsvis åka ner i vårt sista corneliusfat för att bli kolsyrat och efter det blir det ett antal flaskor att fylla via mottrycksfyllning.

Sen skall den lagras sägs det. Frågan är hur gott det blir så att det kommer att finnas kvar något att lagra. Jag har dessutom insett att jag inte druckit speciellt många av våra öl själv. Det mesta har nog gått åt till bjudning. Det är ju trevligt att kunna bjuda på egen öl. 😉

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.