Torrhumling av WhaleCastle och 50 Cent

Resultatet av valborgs-bryggningen blev ju dels den vi kallar Whalecastle IPA på ca 8.2% samt Centennial-bomben på 130 IBU och ett ABV på 3.3% som vi kallar More Than 50 Cent. De blev torrhumlade i tisdags och skall ligga och dra i 7 dagar innan kallkrasch och kanske även gelatin. Ett IBU på dryga 130 är helt klart ett experiment. Det kan bli helt odrickbart, men då vet vi ju till nästa gång. Det var en rätt bra ide att ta till vara på lite av sockret som fanns kvar i malten för att testa lite folkölsstyrka. Hittills har väl alla våra öl blivit starkare än beräknat av olika anledningar.

Tänk vad många experiment man skulle vilja göra, men att det finns på tok för lite tid. 😉

2 svar på ”Torrhumling av WhaleCastle och 50 Cent

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.