Dip-tube för kokkärlet

IMG_7897Böjde till en diptube för kokkärlet också eftersom min förhoppning är att det skall följa med mindre druv vid tappning till jäskärl. Vi får väl se hur bra den funkar vid nästa bryggning. Det måste ju till någon sorts whirlpool för att det skall bli optimalt, och det är helt klart tveksamt att vår nuvarande pump klarar det.

Men jag måste säga att det här med genomföringar inte är direkt enkelt. Jag förstår inte varför det skall vara så svårt att hitta gängade rör i rätt längd. Brickor, packningar och muttrar med packningsspår har jag redan men just själva röret blir alltid för kort om man dessutom skall ha någon koppling på insidan (diptube/bazooka screen) och en kulventil på utsidan. Efter lite filande och nån extra bricka så verkar jag ha fått det tätt, även om inte det finns så mycket gängor att fästa på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.