Batch 6 under planering

k8233723Batch 6 i antågande. Denna gång en IPA med humlesorterna Magnum, Fuggle och Calypso. Siktar på en ABV på runt 6% och ca 60 IBU vad gäller beskan. Inget namn på denna än, men det kommer väl. Denna gång skall det testas ut både dip-tubes och den nya pumpen. Dessutom lyckades jag ju laga PIDen så även där blir det att försöka kalibrera. Dock mot en termometer som visar rätt. Upptäckte ju att min handhållna mätare med K-sensor visade 6 (!) grafder fel. Tur att man är på tok för noga för att bara förlita sig på ett värde.

Förhoppningsvis kan vi även denna gång ta ut ett antal liter i slutskedet och göra en 5l testbatch igen. Framöver hade jag dessutom tänkt prova på en s.k. partigyle. Dvs när man delar batchen och tar first runnings till en starkare öl och second running för en svagare variant. Ett lätt sätt att få ut två olika öl samma bryggdag utan att mäska in igen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.