Mottrycksfyllare – Ghetto Blaster

IMG_8071
För att fortfarande kunna fixa öl på flaska fastän vi tappar allt på fat i första skedet så har jag fixat en enkel mottrycksfyllare enligt beskrivning på nätet. Jag har nu testat den, och den funkade riktigt bra, när man väl testat ett par gånger. Jag har inte tänkt visa några bilder på hur söligt det blev innan jag fick det att funka. IMG_8073Det beror mest på att jag inte tog några bilder på det. 😉 Släppte på för snabbt så att det bildades skum i flaskan, och sen råkade jag hålla för ventilationshålet för länge, vilket resulterade i en liten ölfontän. Det finns ju många olika varianter av kommersiella mottrycksfyllare där väl Beergun är den vanligaste. Den är nog antagligen lite smidigare än denna, men det här funkade tillräckligt bra tycker jag. Inget man fyller stora mängder flaskor med kanske, men funkar om man bara skall fylla några enstaka. Här nedanför kommer en liten video som förklarar hur den funkar. Nu finns ett par mottrycksfyllda Whalecastle samt Third Brew i kylen. En annan stor vinst med detta är ju också att man slipper allt vad bottensats heter eftersom det inte sker någon kolsyrejäsning i flaskan. Tack Bee för den uppgraderade versioner av denna lilla sak som kallas Ghetto Blaster.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.