Kontrollpanel HERMS

IMG_7213Kontrollpanelen är byggd i ett gammalt chassi från en Power Mac G5. I den finns det tre st PID. En för varje kärl. MLT, HLT och BK.

PID1 som är till MLTn funkar egentligen bara som en termometer eftersom inget relä är kopplat till den. MLTn har ju inget värmeelement i sig.
PID2 styr temperaturen i HLT genom att styra värmeelementet via ett SSR.
PID3 är kopplat kan kopplas för att styra temperaturen i kokkärlet. Detta för att kunna ställa in en temperatur på tex 98 grader och då avge larm. Då kopplar man över till manuell styrning och kan kontrollerat styra effekten till kokkärlet via den ratt som sitter under Timern.

IMG_7383Timern är en speciell timer gjord för just ölbryggning. Den kan ställas in på hur långt kok man skall ha, samt antalet humlegivor under tiden, samt vid vilka tider de skall i. Vid varje humlegiv så går larmet ett visst antal sekunder som man ställt in.

Under varje switch finns det en brytare som bestämmer om Larmet på ovan PID skall vara aktivt. Om man vill hålla en exakt temperatur så är det ju bra om man får veta att temperaturen börjar vandra iväg.

Sen sitter det två stycken switchar för pumparna. Den vänstra för vört-pumpen och den högra för vatten-pumpen.

Nedanför ratten för effektstyrningen av BK sitter en switch som bestämmer om elementet skall styras av PID3 eller manuellt via effektstyrningsratten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.