HLT – Hot Liquor Tank

IMG_6708 Ytterligare en 25l Biltemakastrull för 469kr skall få agera HLT. I denna har jag också bytt ut originalkranen till en 1/2″ kulventil från Biltema. Fick tag på en vattenkokare från Rusta för 49kr som jag tog ut värmeelementet på. Detta element är gjort att monteras i ett 40mm hål. Hålet i kärlet togs upp med en hålpunch från eBay. IMG_6722Däremot var jag tvungen att använda en plastbit med ett 40mm hål som bricka för att det skulle bli tätt. Vattenkokarens vägg är ju tjockare än kastrullen.
Även detta kärl har fått en 1/2″ tempsensor som kommer att vara kopplad mot ytterligare en PID som kommer att styra temperaturen på vattnet med hjälp av värmeelementet.
En recirkuleringsport utan kulventil är monterat i denna för att vatnet skall hålla en jämn temperatur överallt i kärlet.
Som värmeväxlare används den kylspiral som vi använder till kylning. Framöver kanske det blir en fast installation i kärlet med in/utkångar direkt men för tillfället flyttar vi kylspiralen mellan HLT och kokkärl.

1 svar på ”HLT – Hot Liquor Tank

  1. Fantastiskt jobb – måste ha tagit många timmar. Hur ser er elinstallation av elementet ut från utsidan? Hur har ni jordat och skyddat elkablarna?
    Mvh /tobbe

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.