Jäskammare

IMG_5873Som jäskammare så använder vi en gammal frys i halvhöjd. Det blev inte så snyggt, men det funkar. Hyllplanen är borttagna och kylslingorna är bortböjda för att kunna få plats med jästunnan. Denna får duga tills vidare.
Tempstyrningen sköts via en tempregulator från eBay. STC-1000 heter den och är egentligen till för akvarium om jag inte förstått helt fel. Denna har jag monterat in i en plastlåda från Kjell & Company samt kopplat in stickkontakter för värme och kyla i bakändan. Kylan styrs såklart av frysens egna kylslinga och i botten har jag monterat en frostvakt från biltema som kickar igång om det blir för kallt i jäskammaren.
Tempsensorn från tempregulatorn sitter fast på utsidan av jäskärlet täckt med en bit isolering för att komma så nära vörtens temperatur i avläsningen som möjligt, och inte den faktiska temperaturen i jäskammaren.
Tror att det bästa hade varit en toppmatad frysbox istället. Dels för att den kylda luften inte skall försvinna direkt man öppnar dörren men även för att slippa kondens och modifiera kylslingor. Nackdelen blir dock att det blir bökigare att lyfta i och ur en full jästunna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.