Bulldog Malt Mill maltkvarn

bulldog-malt-millJa till slut blev det en maltkvarn för oss också. Utbudet verkar vara lite mindre när vi pratar färdigkrossat. I alla fall på humle.se och vi känner väl också att det skulle kännas bra att kunna ha ett litet utbud av olika kornsorter hemma så att vi kan krossa allt efter behov.

Det blev en Bulldog Malt Mill som jag har läst en hel del gott om på nätet. cog-wheelsHoppas den lever upp till förväntningarna. Det är en maltkross med två valsar och med drivning av båda valsarna med hjälvp av kuggdrift, vilket jag inte sett på så så många maltkrossar. I alla fall inte på de billigare varianterna.

I och med detta så blir det lite mer maltsorter nästa gång vi beställer och då ligger en Stout på schemat att brygga.

IMG_8222Jag passade dessutom på att montera plattan på en rund skiva som passar över en jäshink och använde plastfötterna för ett kunna få en bra passform. Blev riktigt bra tycker jag. IMG_8221Borde inte damma så mycket då. Får eventuellt sätta någon liten list runt kanten också.

Däremot var adaptern för att använda krossen med skruvdragare lite sned, vilket gjorde att den var omöjlig att använda. Men skruvdragaren går att fästa direkt på drivaxeln istället så bara man drar åt den tillräckligt så ska det inte vara några problem tycker jag.

1 svar på ”Bulldog Malt Mill maltkvarn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.