Test av värmeelementet

Screenshot 2014-10-07 12.14.05
Till slut blev elementet installerat och ytterligare ett test av kokning kunde genomföras. Det tog ca 40min att komma upp i mäskningstemp på ca 65 grader samt 75min till 100 grader. Däremot så tog det ytterligare ett tag innan det kom igång något som gick att förklara som rullande kok. Tycker fortfarande att det är lite för litet kok men jag *tror* iaf att det skall räcka. Det är ju problemet eftersom allt enbart är teori än. Svårt att veta hur mycket som krävs. Gissar att om detta går bra så kommer det att installeras ett till element. Bara för att korta ner koktiden och säkerställa ett bra kok. Sen kommer det säkert att bli någon sorts effektstyrning på elementet framöver också. Men det är inget som är aktuellt från början.

Så här ser koket ut

Edit: Kom på i efterhand att jag glömde räkna med en faktor när jag testade. Grytan stod ju på stengolvet i garaget, det var nog en hel del effekt som gick åt att värma det så det lär inte bli sämre när jag ställer upp den på bänken. Det var varmt ett bra tag på golvet där grytan stått.

Posted using Tinydesk blog editor

2 svar på ”Test av värmeelementet

  1. Hej!
    Hur gjorde du hålet?
    Funderar på att installera ett PECO element i min gryta men hittar inga punchar under 500kr… Möjlighet att låna/hyra din punch?

    • Hade samma problem. Punchar är inte billiga och det verkar vara helt omöjligt att hitta en på just 40mm. 37mm och 45mm hittade jag. Slutade med att en bekant till en av oss tog grytan, ritade upp en 40mm cirkel och skar ut den på fri hand med en skärbrännare. Eller vad det nu var han hade. Bra blev det iaf. Vårt andra alternativ hade varit att vända oss till en plåtverkstad. Det kollade vi upp och det skulle gå på ca 600kr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.