Fatanläggning

Det blev så att vi delar på en fatanläggning tills vidare. Vi hade ju tänkt bjuda på lite öl i Saloonen under juni och vi var väl inte alltför sugna att buteljera, kapsylera och sätta etiketter på 80 flaskor som det ungefär skulle bli av Third Brew. Nu borde det bli runt 20-25 flaskor istället. Har vi tur så kanske även fjärde batchen hinner bli klar också. Det är på håret. Bryggdagen är satt till 1/5 och festen är satt till den 6/6 så vi har en månad på oss. Iaf så pass klar att det kan bli lite smakprov.
Så, det blev ett 18l Cornelius-fat med regulator, trapetsadapter för kolsyretuben, partykran, samt ”sytråd” som är en smal slang som ska sänka trycket för att slippa skumbildning. Kolsyrettuber har jag tre stycken av liggande så det räcker nog ett tag.

I sinom tid så blir det så vi har en anläggning var och kanske 9 liters-fat istället. Med tanke på våra volymer så skulle 9 liter passa lite bättre.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.