Whirlpool arm och torrhumling

IMG_7784Ytterligare lite snabb rörböjning och lite kopplingar så har vi oss en Whirlpool arm. Frågan är om denna kan hjälpa oss att få en kon med humlerester i kokkärlet efter kylning. Vi får väl se. Skulle gissa att det krävs en starkare pump för att det ska funka, men testar man inte så vet man inte. IMG_7785Det är ju på väg in en ny pump från eBay på 24v denna gång med 10 liter/min kapacitet. Det känns som rätt lite ändå, men för pengarna så funkar den bra hoppas jag, så länge den inte går sönder. ;).

Pga diverse sjukdomar hemma har torrhumlingen av Third Brew blivit lite försenad men ikväll blev det av. Det  luktar  riktigt bra när man öppnar jäskylen. IMG_7782Det luktar Amarillo lång väg. Gjorde även ett mätprov och SG, som jag förmodar nu även är FG, ligger på 1.014 vilket innebär en pinne från estimerat värde på 1.013. Detta ger också ett ABV på 5.8%. Däremot hade vi ju bra mycket bättre effektivitet vid mäskningen så vi sköt över OG en hel del. Estimerad ABV skulle vara 5.3%.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.