Kontrollpanelen klar för sjösättning

IMG_7330Nu är kontrollpanelen så pass klar att den faktiskt skulle gå att använda. Det som är kvar funktionsmässigt är bara switchen nere till höger för att välja manuell effektstyrning eller effektstyrning via PID3. I övrigt skall en voltmeter/amperemeter monteras in, och kanske någon indikatorlampa för pumparna. Inget av det har ju något med funktionen att göra, men det skall nog komma in till slut ändå.

Larm är inkopplat på alla tre PIDar samt till timern. Passade på att märka upp allt också.
Blir en heldel kablar i slutändan. IMG_7326Måste bara se till att bunta ihop kablarna och dra dem så snyggt som möjligt samt att fixera dem.

Sen är det ju en sak kvar också… Brygga öl. Det var någon på SHBF forum som tyckte att det var överkurs att bygga nåt sånt här efter en bryggning, men det finns inte i min värld. Mina kollegor tänker säkert samma sak. 🙂 Men öl ska det bli. helt klart. 😉

Third Brew ligger och planeras i BeerSmith och planer finns att införskaffa någon typ av maltkross. Blir helt klart billigare att kunna köpa lite större mängder malt, och dessutom kunna ha hemma lite specialmalter för att kunna experimentera.

 

 

 

 

7 svar på ”Kontrollpanelen klar för sjösättning

 1. Hej, grymt impad och inspirerad av ditt bryggeri, jag har en (en? jag har många men vi börjar med denna 🙂 ) fråga: Timern som du har i din set-up är det ”bara” en tidtagare eller styr den de övriga pidarna på något sätt?
  Jag hade tänkt att ha en något enklare set-up med en pid som styr tempen i HLT och sen bara en termometer i MLT som man kan ha som hjälp att trimma in temperaturen på mäsken men jag funderar på om det är lönt att investera i en timer eller inte, jag har lite svårt att få grepp på vad den faktiskt tillför förutom håller tiden och den gör ju min mobil alldeles utmärkt 🙂

  Mvh
  Anders

  • Nä, den är egentligen overkill, men den slank med från Auber ändå. 🙂 Tyckte det skulle vara smidigt att ha allt samlat på ett och samma ställe. Kopplad till samma larm som PIDarna.

   • Haha, jag är med, sånt händer bland 🙂 Men då hoppar jag nog den, ska ju ha nått att lägga till i version 2.0…
    Men det är Auber PIDen som ska köra på? Har inte beställd någon än då jag inte kan bestämma mig…

    Man är ju så sjukt sugen på att komma igång, har skaffat två 50l tunnor av livsmedelsklassad plast som jag tänkte använda. Ska tåla iaf 80 grader enligt leverantören och det räcker ju!!

    Hoppas att ”second brew” smakar!
    Mvh
    Anders

 2. Hej!

  Imponerande bygge! Går själv och väntar på ingredienser för liknande projekt. Läser en hel del på nätet om kontrollpanelsbyggen, men DIY sidorna är ju ffa amerikanska. Har du något kopplingsschema att dela med dig av till ditt?
  Ser fram emot mer inlägg!

  • Tack för de vänliga orden. Nej jag har tyvärr inget kopplingsschema. Jag tog det bara stegvis. Jag började med att montera de reglage och enheter jag ville ha. Sen började jag med matningen in på 220v. Nästa steg att gå via nyckelbrytare och nödstopp samt powerlampa. Därifrån drog jag till två distributionsblock. Därifrån matar jag sen alla enheter. Så jag hag gått och grubblat rätt länge på hur jag vill ha det, vilka delar som behövs, och sen skickat iväg en massa småordrar till eBay. När allt kom var det bara att koppla ihop allt. Jag trodde faktiskt att jag skulle stöta på mer problem än jag gjorde.

 3. Ok. Du kör med 2x10A uttag, eller hur? Jag är absolut ingen elektriker.. Tyvärr 🙂 använder du dig av några reläer eller kör du strömmen rakt in i lådan? Klarar de vridreglagen du har 10A? Jag har bara hittat vrid reglage som klara upp till 5A? Har du lite fler bilder på innanmätet så får du gärna skicka över!

  • Jag har 1x220v 10A in i lådan. Ja alla switchar är 10A, inköpta på eBay. Jag har en byggcentral med jordfelsbrytare som jag matar lådan på en fas, och just nu HLTns element på en annan fas. Tanken är att via en switch kunna välja vilket element som skall vara igång, så man inte v misstag drar igång båda på en fas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.