Torrhumlingen blev fel

Den%20bittra%20sanningen%20om%20humle2Eller fel och fel… Inte riktigt som det var tänkt kanske man ska säga. Så här i efterhand så har jag fått lära mig att torrhumla gör man när jäsprocessen är över, eller i sekundären. Nu åkte ju humlen i samtidigt som jästen. Det stod nånstans att ”Man kan torrhumla efter jäsprocessen har avtagit i primären eller när man tappar över till sekundären. Är man riktigt äventyrlig av sig så kan man tillsätta humlen samtidigt som jästen.”

Så, vi är äventyrliga och ser vad det kan bli av detta. Har inte riktigt fått svar på vad problemet kan vara riktigt, men de flesta svar jag fått pekar mot att det antagligen blir sämre utbyte av humlen. Då är det ju inga problem. Jag skulle ju kunna tillsätta en extra omgång torrhumle när jäsningen stannat. Bara det inte innebär en massa felsmaker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.