Kontrollpanelen färdig

 

IMG_8694Kontrollpanelen är klar, Iaf funktionsmässigt. Tro det eller ej, men precis allt jag hade planerat för denna version kontrollpanelen är monterat och testat. Det sista som monterades var en switch som låter mig välja om kokkärlets värmeelement skall styras av PID 3 eller manuellt via vredet på effektregulatorn. På så vis kan man ställa in PID 3 på tex 95 grader när det är dags för kok och inte behöva oroa sig för överkok. När den larmar på 95 grader så slår man över till manuell styrning de sista graderna.

Ok, det blev kanske inte nån vidare finish på kontrollpanelen, men funktionerna är färdiga. Jag är riktigt nöjd. Nu blir det att börja planera för version 2.0. Vad kan man vilja ha i den? Wifi? Bluetooth? Touchskärm? Webbstyrning? iPhone-App? 🙂

IMG_8695En tanke är iaf att bland annat kunna mata den med trefas. Just nu så körs allt på en fas, samt att jag har dragit andra värmeelementet manuellt på en egen fas. Nu har jag också modifierat byggcentralen så att jag kan få ut den tredje fasen också för att kunna köra induktionsplattan samtidigt också. Allt detta vore ju trevligt om man kunde köra från kontrollpanelen direkt.

Placering av alla reglage och PIDar skall planeras lite noggrannare och nästa kontrollpanel (om det blir någon) ska jag försöka fixa laserutskuren design på. Blir att kika på lite CAD framöver alltså i så fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.