Bulldog Malt Mill – Klart prisvärd

 

Såhär efter första bryggningen med hela korn så måste jag säga att maltkvarnen verkligen gjorde sitt jobb. Den är ju väldigt billig, men kändes förvånansvärt stabil ändå. Jämförde lite med det korn som vi köpt färdigkrossat och malningsgraden såg väldigt lika ut mellan de två. Inga problem att driva den med min skruvdragare. Adaptern som följer med är dock helt onödig. Skruvdragaren sitter bäst direkt på axeln.

IMG_8442  IMG_8437Monteringen jag gjorde på tunnan blev bra också. Inget damm, och lätt att lyfta bort. Rengöring av krossen fick bli renblåsning med tryckluft.

Väldigt nöjd iaf, och nu blir det att köra lite testbatcher vid tillfälle. Har en del olika maltsorter hemma nu som skall testas.

 

2 svar på ”Bulldog Malt Mill – Klart prisvärd

  1. Hej! Tack för en bra ölblogg, ger en del inspiration 🙂 Nu när ni haft kvarnen ett tag, vad är er åsikt om den? Är i köpartagen och tycker det finns lite klent med underlag på just denna 🙂
    Mvh
    Marcus

    • Tack så mycket. Nu är det ju dock inte så mycket aktivitet här på bloggen. Det är mest på facebooksidan som det blir skrivet en del.
      Vi krossar ju runt 7-8kg malt per bryggning och för den mängden har jag svårt att tänka mig nåt bättre med tanke på priset. Den har skött sig exemplariskt de gånger vi använt den. Köp till ett bladmått för att kunna kolla mer exakt mellanrummet mellan valsarna. Det kollar vi före varje krossning. Enda lilla nackdelen är att den inte är så lätt att montera isär mellan bryggningarna, vilket gör att den tar plats. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.