Jäst-tvättning och provsmakning av Third Brew

IMG_8047Ikväll tog jag hand om jäst från Third Brew och annat som stått i kylen. Tappade även om vår More Than 50 Cent till en ny glasflaska och förberedde även den bottensatsen för tvättning. Det var en massiv kaka i botten och jag säger det igen att det nog får bli kottar framöver för torrhumling. Det blir så bökigt om man vill återanvända jästen annars. Visst, man kan ha pellets i nätpåsar också, men det är ändå så pass mycket som slipper igenom. Och när man ser på den stora tunnan så går bottensatsen även denna gång upp över tappkranen pga all torrhumle.

IMG_8052Nu är det dessutom bara en vecka kvar tills det är dags att bjuda på Third Brew på midsommarfesten i Saloonen. Jag var tvungen att se hur den funkar just nu, när den har fått rätt mängd kolsyra och dessutom är helt kyld. Jag måste säga det att jag även denna gång är så otroligt nöjd. Till och mer ännu mer nöjd än tidigare eftersom ölen både är klarare och bättre kolsyra än de tidigare. Jag är fortfarande överraskad över att man kan göra så pass god öl hemma utan att ha ett fullskaligt bryggeri. Ok, vi har väl gått lite längre än de flesta som gör öl hemma, men jag kan nog inte skylla på utrustningen ändå. Noggrannhet och att läsa på allt om ölbryggning har nog varit nyckeln till detta. Jag är så grymt nöjd, vilket säkert har framgått i mina inlägg tidigare också.

2 svar på ”Jäst-tvättning och provsmakning av Third Brew

    • Ja den såg ju smidig ut. Lite smygdyr tycker jag dock. Men det skulle ju vara kul att kunna torrhumla direkt i fatet. Väl värt att kolla upp iaf. Tack för tipset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.