Yeast – en bok om jäst

IMG_6910Jag tyckte nog att min fru tittade lite avundsjukt på mig när paketet från Adlibris dök upp med boken Yeast. Jag tror nog att hon är lite smygintresserad, men inte vågar erkänna det. 😉 Lite nördläsning under julen alltså. Nu skall jag lära mig allt som behövs om dessa organismer. Yeast harvesting, yeast ranching och allt annat. Är det någon som har ett laboratoriemikroskop att låna ut på obestämd framtid?

En sak jag måste prova framöver är att odla upp jäst från bottensatsen av någon köpesflaska. Vill även lära mig hur man skulle kunna spara jäst längre perioder. Jadå, man kan nörda ner sig totalt i jäst också.  🙂

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.