Måste erkänna felköp!

0Nä, efter lite mer tester av jäskammaren så är det bara att konstatera att det blev totalfel. Note to self – Läs beteckningen och beskrivningen en extra gång när man beställer från ebay. Först och främst så konstaterade jag ju att den bara har ett relä, och kan således bara styra kylen och inget värmeelement. Nästa upptäckt var att displayen visade tiondelar medan själva måltemperaturen endast kunde matas in i hela grader. Det innebär att om jag ställer temperaturen på 18 grader så startar kylelementet när temperaturen slår över till 19.0 grader. Sen går den tills den kylt ner till 18 grader igen.

Ok, en pendling på en grad upp och ner konstant kanske inte är så farligt… Tills jag upptäckte (och väl kunde räkna ut om jag ens funderat i de banorna) att kylelementen ju fortfarande avger kyla när den slås av vid 18 grader. Så temperaturen fortsätter att sjunka ner till 15.8 grader. Och 3.2 grader upp och ner konstant är på tok för mycket. Så, det är bara att invänta en ny och göra ett nytt försök.

Så, något man kan lära sig av detta är att om man söker på STC-1000 på ebay så får man upp hur många träffar som helst, men det är inte enbart den enheten som säljs med de sökorden. Eftersom alla ser exakt likadana ut på bilderna så missar man lätt att dubbelkolla att verkligen modellnumret är rätt.

3 svar på ”Måste erkänna felköp!

  1. Eftersom jag går i tankar på att införskaffa en stc-1000 så undrar jag ju då vilken det är man ska ha? Jag tycker att det är likadan beskrivning av alla produkter på ebay som går under namnet stc-1000, inklusive detta med måltemperaturen i hela grader.

    • Om det står STC-1000 så ska det vara rätt. De jag köpte fel ser ju ut exakt likadana på bilden, men i texten så stod det nån annan beteckning. Om man däremot vill gå steget längre och uppgradera sin STC-1000 med en bättre programvara så krävs det att det är rätt version av STC-1000 också. Där är det mer ett lotteri. Jag har ju köpt 2st STC-1000 varav iaf en är rätt version för uppgradering. Ett enklare alternativ är att köpa en färdig STC-1000+ (uppgraderad) här i sverige. Lite dyrare, men du vet att du får rätt direkt. Om du inte tänkt uppgradera programvaran så funkar nog vilken STC-1000 som helst från eBay. Men som sagt, kolla en extra gång så att det står rätt modell i texten. Dom är rätt bra på att få det att se ut som STC-1000, eftersom de dessutom kommer upp när man gör en sån sökning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.